SOLUTII INOVATIVE, PRETURI COMPETITIVE! SUNATI-NE ACUM 0775300743!

Despre Apa

Apa este un lichid inodor, insipid și incolor, de cele mai multe ori, sau ușor albăstrui sau chiar verzui în straturi groase,  o substanță absolut indispensabilă vieții, indiferent de forma acesteia, fiind unul dintre cei mai universali solvenți. Este un compus chimic al hidrogenului și al oxigenului, având formula chimică brută H2O (vedeți Apă (moleculă)). Apa este una din substanțele cele mai răspândite pe planeta Pământ, formând unul din învelișurile acesteia, hidrosfera.

Pe Pământ, apa există în multe forme, în cele mai variate locuri. Sub formă de apă sărată există în oceane și mări. Sub formă de apă dulce în stare solidă, apa se găsește în calotele polare, ghețari, aisberguri, zăpadă, dar și ca precipitații solide, sau ninsoare. Sub formă de apă dulce lichidă, apa se găsește în ape curgătoare, stătătoare, precipitații lichide, ploi, și ape freatice sau subterane. În atmosferă, apa se găsește sub formă gazoasă alcătuind norii sau fiind difuzată în aer determinând umiditatea acestuia. Considerând întreaga planetă, apa se găsește continuu în mișcare și transformare, evaporarea și condensarea, respectiv solidificarea și topirea alternând mereu. Această perpetuă mișcare a apei se numește ciclul apei și constituie obiectul de studiu al meteorologiei și al hidrologiei.

În mare, apa ocupă 71% din suprafața planetei, în timp ce 29% din suprafață este acoperită de continente și insule. Din cantitatea totală de apă regăsită la nivelul planetei , 96,5 % se regăsește sub forma apei sărate în mări, oceane și lacuri sărate și doar 3,5% constituie apa dulce regăsită în apele de suprafață, apele de adâncime, ghețari și calote glaciare.

Apa dulce constituie singura sursă de apă potabilă de la nivelul planetei si se regăsește aproape integral sub formă solidă în cadrul ghețarilor și a calotelor glaciare, în proporție de 69%. Acest tip de apă este inaccesibilă datorită stării de agregare și a imposibilității de transport.

Apa dulce accesibilă de la nivelul Pământului reprezintă 1% din cantitatea totală de apă dulce a planetei si se regăsește în procent de 70% în apele de suprafață (fluvii, râuri, pârâuri, lacuri etc.) și 30% în apele de adâncime.

Apa care este potrivită consumului uman se numește apă potabilă. Conform standardului din România, pentru ca apa să fie potabilă sestonul nu trebuie să depășească 1ml/m³.[ (Simonescu C.-M., 2009]

Pe măsura creșterii populației umane, de-a lungul timpului, și a folosirii intensive și extensive a resurselor de apă susceptibile de a furniza apă potabilă, problema apei utilizabile a devenit o problemă vitală a omenirii.

Una dintre cele mai alarmante probleme cu care se confruntă planeta la ora actuală este diminuarea si contaminarea rezervelor de apă dulce . Un raport al UNICEF arată că peste 663 de milioane de persoane din întreaga lume nu au acces la o sursă adecvată de apă. În țara noastră, trei din opt români consumă apă nepotabilă.

În timp ce o parte din apa pierdută este înlocuită în mod natural prin circuitul apei în natură, este necesar ca de înlocuirea celeilalte părți de apă să ne ocupăm fiecare din noi prin conservarea apei, utilizarea rațională și responsabilă a rezervei de apă de care dispunem și prin filtrarea și tratarea surselor de apă nepotabilă cu scopul obținerii unei ape sigure pentru consum.

 

Apele naturale nu sunt adecvate pentru utilizare direct în industrie sau de către populaţie. Exista mai multe sisteme de tratare a apei, mecanice , chimice sau biologice  folosind ca procedee flotarea, degazarea,transfer ionic, ultrafiltrarea etc.

Alegerea solutiei de tratare a apei este foarte importanta. Sistemele de tratare se aleg si se dimensioneaza numai dupa ce s-a facut un test si un buletin de analiza al apei pentru determinarea concentratiei contaminantilor.

 

 

MISIUNEA NOASTRĂ

Soluţionarea problemelor legate de tratarea apei, furnizând tehologie noua, inovativa şi oferind servicii complete din punct de vedere al proiectării, construcţiei şi funcţionării.

 

CE FACEM

Ştim cum să transformăm apa în funcţie de necesităţile dumneavoastră: de la simpla filtrare până la obţinerea apei ultrapure. Incepem cu studiul iniţial de viabilitate şi nu ne oprim nici dupa ce furnizam staţia “la cheie”. Analizăm, propunem proiectam şi executăm sisteme de tratare a apei, asiguram transportul, instalarea si punerea in functiune a acestora, oferim service in garantie si postgarantie, livram consumabile (cartuse filtrante,membrane osmotica etc.). Lucram cu maximul de rigoare profesionala in conformitate cu dorintele clientilor si continuăm să-i asistăm şi după finalizarea proiectului.