Spello

Spello Infiorata

Anul acesta, la ȋnceputul lui iunie, am avut norocul să participăm la un minunat Festival al Florilor – Infiorata di Spello – ȋn orăşelul Spello, din Italia. Nu am ajuns acolo ȋntȃmplător pentru că ȋntreaga noastră vacanţă italiană a fost conturată şi plănuită ȋn cele mai mici detalii pentru a include această unică sărbătoare a florilor, la care visam să ajungem de foarte mulÅ£i ani. Read more »

Kefalonia

Vacanţa noastră ȋn Kefalonia

Vacanţa noastră ȋn Kefalonia a durat ~3 săptămȃni, timp ȋn care am parcurs peste 1500 de km, străbătȃnd insula de la Nord la Sud şi de la Est la Vest (de mai multe ori chiar), am vizitat peste 30 de plaje – unele renumite, altele nu –  şi am ȋnotat ȋn ape cu temperaturi cuprinse ȋntre 22 şi 28 de grade (Mai multe informatii despre Kefalonia 281-747-7570). 312-670-9157

Kefalonia

(503) 566-2501

Insula Kefalonia este situată ȋn Marea Ionică, la ~ 20 de mile de portul Kilini şi la ~ 40 de mile de portul Patra, din Grecia continentală. Cu o suprafaţă de ~ 780km², Kefalonia este cea mai mare dintre insulele Mării Ionice şi a şasea ca mărime dintre insulele greceşti. A devenit o destinaţie turistică foarte populară ȋn ultimii zece ani, fiind vizitată, ȋn special, de turişti din Marea Britanie şi Germania, care o ‘invadează’, ȋn special, ȋn lunile iulie-august, cu sejururi preplătite de 7 zile. Ȋn restul timpului, insula este liniştită şi foarte prietenoasă cu turiştii care aleg vacanţele pe cont propriu, la preţuri mai mult decȃt rezonabile. (224) 814-1574

Heviz

9524733855

Anul acesta, la ȋnceputul vacanţei noastre de vară, ȋn drum spre Italia, am poposit pentru cȃteva zile pe malul lacului Balaton, unde am făcut cunoştinţă şi cu fratele lui mai mic, Lacul Termal Heviz. (267) 417-7573

Kefalonia

straight-front

Am vizitat pentru prima oară Grecia ȋn urmă cu aproape 20 de ani. Ne-am ȋndrăgostit atunci de albastrul de neegalat al mării, de ospitalitatea localnicilor şi de muzica lor pe care am luat-o cu noi acasă şi care ne-a ajutat să ne alinăm, cȃteodată, dorurile de vară, de mare şi de noi. De atunci, am reuşit să ne ȋntoarcem de multe ori pe tărȃm elen, ȋn vacanÅ£e de vară care au inclus ȋntotdeauna cel puÅ£in o insulă nouă de fiecare dată, alături de altele deja cunoscute. Read more »

Plitvice

(212) 823-5328

Ȋmi doream de mulÅ£i ani să vizitez Parcul NaÅ£ional Plitvice din CroaÅ£ia, dar abia ȋn toamna anului trecut am reuşit să ȋmi ȋndeplinesc visul şi abia acum – după alte şapte luni – ȋndrăznesc să scriu cȃteva rȃnduri despre acesta. Nu ştiu cum s-a ȋntȃmplat de am amȃnat mereu ȋntȃlnirea cu minunea Plitvice, dar, cred că aşa a trebuit să fie. Nimic nu este ȋntȃmplător ȋn viaţă şi, cum orice se ȋntȃmplă doar atunci cȃnd trebuie să se ȋntȃmple, am ajuns să vizităm Parcul Plitvice ȋntr-un septembrie trist, cel mai trist din viaÅ£a mea, la doar două săptămȃni după ce l-am pierdut pe tata.

penang

Anul Nou Bali

Anul Nou Balinez

Calendarul Balinez, denumit Calendarul Saka, este cu 78 de ani ȋn urma calendarului Gregorian şi este realizat ȋn funcţie de fazele lunii, anul nou debutȃnd ȋn luna martie, ȋn prima zi ce urmează după Luna Nouă. Evenimentul are o mare importanţă pentru populaţia locală şi este precedat de mai multe zile de festivităţi, procesiuni religioase, parade, spectacole ȋn aer liber care adună pe străzile principalelor oraşe ale insulei sute de mii de turişti. (613) 966-0811

Hajduszboszlo

(787) 518-4602

La ~ 80 de km de Oradea şi ~ 20 km de localitatea Debrecen, se găseşte staţiunea balneoclimaterică Hajduszboszlo, una dintre cele mai mari staţiuni cu apă termală din Europa. Auzisem de mult de staţiunile termale ale vecinilor noştri unguri, dar abia anul acesta, ȋn septembrie, am reuşit să vedem şi să trăim pe viu o experienţă termală ungurească, după ce ȋn ultimii ani ne-am răsfăţat doar ȋn băile termale de la noi – (323) 846-2447 şi Termele de la Bucureşti.

(260) 726-5243

Bali Ghid

(713) 865-6383

Denumită ‘insula zeilor’, Bali este una dintre cele mai complete, compacte şi accesibile destinaţii turistice pentru iubitorii de călătorii cu buget redus. O vacanţă în insula Bali poate atrage după sine invidia tuturor prietenilor care sunt gata să afirme sus şi tare că ‘ştiu ei cât de mulţi bani ai tu dacă îţi permiţi o aşa vacanţă …’ Adevărul este însă undeva la mijloc. Ştim cu toţii că o vacanţă exotică nu este accesibilă chiar oricui – din moment ce BlueAir nu zboară către astfel de destinaţii la preţuri de 15 euro – dar nu este (sau nu mai este) considerată un lux cum era, poate, în urmă cu 20 de ani.

Read more »

Bali obiective

819-396-6683

VacanÅ£a noastră ȋn Bali a durat aproape trei săptămȃni şi ne-a purtat ȋn patru locuri diferite de cazare pentru a acoperi o arie cȃt mai largă din suprafaÅ£a insulei. (Mai multe informaÅ£ii despre Bali aici). Neavȃnd niciun plan dinainte stabilit şi niciun top al obiectivelor turistice ce merită a fi vizitate, ne-am alcătuit traseele zilnice ȋn funcÅ£ie de informaÅ£iile şi recomandările primite la faÅ£a locului – de la şoferul care ne-a transportat de la aeroport şi de la angajaÅ£ii hotelui. Ȋn funcÅ£ie de preferinÅ£e şi fără a Å£ine cont de recomandările (insistente) ale vȃnzătorilor de pachete turistice care invadau străzile Ubud-ului, ne-am  alcătuit propria listă de explorat, propriul top al obiectivelor turistice – ce include o parte din obiectivele mai importante, lăsȃnd pentru o vizită viitoare altele ce, cu siguranţă, merită descoperite. Read more »


678-537-8575